4 Ağustos 2021 Çarşamba

Tırnak Mantarı İçin Nibulen Tırnak Cilası


    
Yaklaşık olarak bir aydır sol elimin yüzük parmak tırnağı sıkıntılıydı. Tırnağın bir kenarı sararım etten hafif ayrılma yapmıştı ve tırnak diğer yöne doğru yamulmaya başladı. İnternetten araştırdığımda bunun tırnak mantarı olduğu öğrendim. Bazen o kısım acıyordu. Cilt ve deri hastalıkları bölümüne randevu alarak doktora gittim. Reçeteye Nibulen tırnak cilası seti yazdı. Şimdi onu kullanmaya başladım. İyileşmesi biraz zaman alacak. Hafta hafta sürdürülmesi gereken  bazen 3 ayı geçebilen bir uygulamadan bahsediliyor prospektüste. Uygulama süresi enfeksiyonun şiddetine bağlı denmiş fakat 6 aylık tedavi süresinin aşılmaması gerektiği de söylenmiş. İyileşene kadar uygulamayı sürdürerek gelişme ve sonucu yazacağım.

    İlacın içinden "El ve ayak tırnaklarında mantak enfeksiyonu olan hastalar için kullanım kılavuzu" çıkıyor. Öncelikle tırnaklardaki mantar enfeksiyonları(onikomikoz) ile ilgili bilgi verilmiş. Mantar enfeksiyonunun bazen tek bir tırnağı tutmakla kalmayıp birkaç tırnağı birden etkileyebileceğinden söz ediliyor. Mantar enfeksiyonlarının genellikle kronik seyirli olduğuna değinilerek tırnağın yeniden sağlıklı bir biçimde uzaması için uzun bir sürenin geçebileceğini söylemişler. Tamamıyla sağlıklı bir tırnağın ayda ortalama 2 mm kadar uzadığından da söz etmişler. Bu tedavi boyunca sabırlı ve azimli olmak gerektiğini de ayrıca belirtmişler. Yani bir iki kez uygulayıp "Aman bir işe yaramıyor ya, ne olacaksa olsun bununla uğraşamayacağım!" dememek gerekiyor. Bunu bir külfet gibi değil de o mantar tamamen bitene kadar günlük diş fırçalama rutini gibi görmekte fayda var.

Yani mantar enfeksiyonunundan kurtulmak için bu malzemeleri kılavuzda yazanları takip ederek etkili bir şekilde tırnağa uygulamak gerekiyor.

  • Şikayetvar'da bir kullanıcının bir hafta kullandım işe yaramadı, diye isyan ettiğini gördüm. Çay ağacı yağı kullandıktan sonra tamamen geçtiğinden bahsetmiş. Bakalım ben bir süre kullanayım ne olacak... İlerleme olmadığını görürsem çay ağacı yağını deneyebilirim ben de.
  • Ekşi Sözlük'te ise birinin ise kek yağı kullandığını okudum. Zamanla azaltmış.

Tırnak Mantarı Neden Olur?

İnternetten araştırdığıma göre özetle her mantarların sevdiği koşullar; ılık ve nemli ortam. Tırnağa her şekilde gelmiş olabilir tabii. Ortak kullanılan banyo ve tuvaletler, eşyalar, yüzme havuzları... Farklı durumlar da olabilir. Tespit etmek zor. 
nibulen tırnak cilası, tırnak mantarı için

Nibulen Tırnak Cilası Seti'nde Neler Var?


Kılavuzda diyor ki; tırnak mantarınızın tedavisi için gerekli olan her şeyi içerir:

  1. Tırnağın hastalıklı bölgesinin törpülenmesi için haftada bir kez kullanılan tırnak törpüleri
  2. Fırçasıyla kolaylıkla uygulanabilen ve siz alkollü mendille çıkarıncaya kadar tırnakta korunabilen tırnak cilası
  3. Tırnaktan cilanın çıkarılabilmesi için haftada bir kez uygulanan alkollü mendiller
Nibulen Tırnak Cilası Seti Nasıl Kullanılır?
  1. Öncelikle mantardan dolayı şekli bozulan tırnak tırnak makası veya pensi ile mümkün olduğunca kısa kesiyoruz. Tabii ete zarar vermeyelim.
  2. Mantar olan kısmı kutudan çıkan törpü ile törpüleyerek yüzeyi inceltelim. Törpülerken törpüyü geriden tırnak ucuna doğru kullanmamız gerektiği belirtilmiş.
  3. 3.Tınak cilasını tırnağın yüzeyine sürelim.


Not olarak da şunu eklemişler:
Fırçayı her bir tırnak için yeniden şişeye batırmak gerekmez. Mantarların yok edilmesi için kalın, parlak bir cila tabakası değil, yalnızca düzgün bir cila tabakası gerekir.

Nibulen Hangi Sıklıkta Kullanılmalı?

Doz Şeması

Başka bir şekilde önerilmedikçe,

  • İlk ay: Gün aşırı(Bu iki günde bir demek. Yani bir gün kullanıyoruz bir gün kullanmıyoruz.)
  • İkinci ay:Haftada en az iki defa
  • Üçüncü ayından itibaren: Haftada bir kez 

 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder