19 Temmuz 2017 Çarşamba

Silver Şampuan Nedir?

mor, mavi şampuan

Silver Şampuan Nedir? >> Küllü kumral ve küllü sarı, kadınların en sevdiği saç renklerinden. Yeni boyatınca pek bir hoş oluyor fakat zaman geçtikçe turunculu kızıllı renkler belirmeye başlıyor ve durum tersine dönüyor. Son zamanlarda moda olan gri saçlar var bir de tabii... Gri saçtaki gümüş
yansımaları muhafaza etmek de zor. Zamanla halat rengine doğru dönmeye başlıyor. En az sarı saç kadar bakım isteyen bir renk. Diğer problem de karamelimsi tonlardan soğuk kahve tonlarına dönmek isteyenler için baş gösteriyor. Bazen resmen kızıl oluyor saç... Bir türlü küllü kahve tonuna dönmüyor.
Bu kızıllaşma sorunları için artık neredeyse herkesin bildiği bir çözüm var ki o da silver şampuan diğer adıyla mor şampuan.
Saçlarında sinir bozucu kızıl ve turuncu tonlar istemeyenler için son zamanlarda en çok merak edilen konulardan biri de söylendiği gibi mor şampuanın gerçekten işe yarayıp yaramadığı...

Silver Şampuan Ne İşe Yarar?

Önce işin teorisi anlatmak gerekir. Bazılarının da durumdan haberdar olduğu gibi turuncuya zıt olan renk mordur. Hatta makyaj videolarında gözlerinin altına turuncumsu kızılımsı tonlarda pata krem veya far sürüp üzerini fondötenle kapatan youtuberlar görüp: "Bu ne yapıyor böyle yahu?" demişsinizdir. Ama makyaj tamamlandıktan sonra o turunculuktan eser kalmamıştır. Aslında orada yapılan göz altı morluklarını zıt renkle nötrlemektir. İşte silve şampuanlar diğer bir deyişle mor şampuanlar da bu işe yarar. Saçtaki turunculukları nötrleyerek o çok sevdiğimiz küllü tonlara dönüştürür. Gerçekten de işe yarıyor.

Hangi Silver Şampuan İyi?

Kozmetik ürünler için ilk uğradığımız adres genellikle Gratis oluyor. Evet mor şampuan Gratis mağazasında da satılıyor. Fakat ben orada satılan bir tanesini biraz inceledim de pek içime sinmedi. Tam anlamıyla yoğun bir şekilde mor veya mavi pigmentler yoktu. Daha çok lila gibiydi. Saçınızdaki turunculukları iyi nötrlemesi için daha çok maviye dönük olan mor renkli şampuanlar tercih etmelisiniz. Öncelikle buna dikkat etmekte fayda var. Paraben ve sülfat gibi zararlı maddeler içermemesi de önemli. Bu konuda tabii birçok markadan söz etmek mümkün; Loreal, Matrix, Sheer, Schwarzkoph, John Frieda vb. Bu ürünleri internette kolayca bulabilirsiniz.

Silver Şampuan Nasıl Kullanılır?

Aldığınız şampuanın arkasında kullanım talimatı yazıyor zaten ama yine de bahsedeyim. Saçınızı ıslatıyorsunuz. Nemli saça normal şampuanla yaptığınız gibi  sürerek köpürtüyorsunuz. Biraz beklettikten sonra duruluyorsunuz. En az 15 dakika bekletmekte fayda var. İlk kullanımda çok belirgin bir sonuç alamayabilirsiniz ama duş aldıkça uygularsanız her seferinde daha belirgin küllü tonlar ve parlaklık elde edersiniz.
mavi şampuan etkisi


Silver Şampuan fiyatları yaklaşık olarak 20 TL'den başlıyor. Marka ve kalitesine göre değişiyor.

Silver şampuan kullananlar deneyimlerini alta yorum olarak bırakabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder